Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije objavljuje nove programe podrške inovacionoj delatnosti za 2023. godinu

institut-tamis-vest-igraj-za-covecanstvo-featured-web

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije sa zadovoljstvom objavljuje Javne pozive koji imaju za cilj pružanje podrške inovacionoj delatnosti u našoj zemlji i to za:

Program formiranja i razvoja inovacionih inkubatora:

Ovaj program je osmišljen sa namerom da podstakne i podrži formiranje i razvoj inovacionih inkubatora u okviru naučno-istraživačkih organizacija. Osim što će pomoći u uspostavljanju i podizanju kapaciteta inovacionih inkubatora, program je posebno usmeren na:

  • Razvoj preduzetničkih kompetencija, povećanje broja startap timova sa poslovnim idejama, kao i povećanje broja startapa u najranijoj fazi razvoja
  • Pružanje obuka, mentorskog vođenja i savetovanja u cilju olakšavanja rasta startapa i njihovog nesmetanog ulaska i uspeha na tržištu.
  • Podsticanje multidisciplinaranosti i saradnju NIO

Maksimalnim iznos finansiranja je 6.000.000,00 dinara po projektu.

Program promocije i popularizacije inovacione delatnosti

Ovaj program naglašava podizanje svesti šire javnosti o značaju razvoja inovacione delatnosti kroz:

  • Manifestacije i događaje koji imaju za cilj povećanje vidljivosti i značaja inovacione delatnosti, kao i promovisanje i podsticanje preduzetničkog razmišljanja, značaja inovacionog preduzetništva i komercijalizacije inovativnih rešenja.
  • Jačanje kapaciteta novoosnovanih preduzeća (startapa) putem programa akceleracije kroz obuke i podršku stručnjaka iz odgovarajućih oblasti.
  • Planiranje, izradu i sprovođenje promotivne kampanje o značaju razvoja inovacija i inovacionog preduzetništva, na nacionalnom nivou.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava za realizaciju ovog programa je 60.000.000,00 dinara.

Pozivamo sve zainteresovane da se detaljnije informišu o uslovima prijave na Javni poziv putem sledećih linkova: